O nama

Sa više od 90 prodavaonica – kvartovske trgovine i marketi u gotovo svim dijelovima Zagreba i Samobora, Prehrana trgovina d.d. je zagrebački lanac marketa.

U našim prodavaonicama dnevno kupuje više od 30.000 potrošača. Zagrebački maloprodajni lanac Prehrana trgovina u većinskom je vlasništvu tvrtke Zagrebačke pekarne Klara d.d., a zapošljava više od 410 radnika.

Prehrana je urbana trgovina u koju dolaze naši vjerni i neki novi susjedi.

Povijest

Registrirana je kao „Agromljekarski kombinat“ još davne 1964. godine. Tijekom godina je mijenjala nazive i društvene oblike te je od 1971. godine bila poznata kao Žitokombinat – Prehrana. Pretvorbom, 1996. godine, je ista dobila naziv koji je zadržala sve do danas i to Prehrana trgovina d.d. za obavljanje trgovinske djelatnosti.

U počecima stvaranja, trgovalo se s kruhom, mlijekom i suhomesnatim proizvodima i tek ponešto ostalim asortimanom. S vremenom se razvijala trgovina unutar tada postojećeg sustava i rastao je broj prodavaonica kao i širina ponude. Ista je zapošljavala sve veći broj zaposlenika.
Prehrana je tada poslovala kao trgovina, ali je otvarala i ugostiteljske objekte, caffe barove, te doručkovaonice.

Krajem devedesetih godina, Prehrana se suočava s dolaskom velikih trgovačkih lanaca na hrvatsko tržište i prilagođavajući se potrebama kupaca, zahvaljujući kojima je ista i opstala na tržištu, odolijeva svim izazovima te zajednički sa svojim zaposlenicima ostvaruje svoje ciljeve i udomljuje se u urbanističke slike našeg Grada i okolice.

90+

Prodavaonica

30.000+

Potrošača

400+

Zaposlenika